Érkezik az eddigi legdrágább Apple számítógép – iMac Pro

 

 

Az apple.hu-n található információk alapján December 14-től itthon is kapható lesz az iMac Pro, mely a “legbikább”, “brutál erős” és “álomgép” jelzőket is megkapta a gyártótól. Az iMac eddig is nagy sikernek örvendett a professzionális felhasználók körében, rengetegen használják ezt az all in one gépet tervezéshez, vágáshoz, zeneíráshoz. Az iMac Pro azonban több lesz ennél, nem is kevéssel.

 

 

27 hüvelykes és 5120 x 2880 pixel felbontású, tehát 5K-s kijelzőhöz akár még két 5K-s kijelzőt csatlakoztathatsz, miközben a maradék 2 USB Type-C porton 2 RAID-es külső tárolóról dolgozhatsz. Emellett kapsz még 4db USB3 portot, egy Ethernet, egy SD kártya olvasót egy 3,5mm-es fejhallgató csatlakozót. Az asztroszürke billentyűzet és egér Nálunk óriási sikert aratott, reméljük lehet majd kapni őket iMac Pro nélkül is.

 

 

Nézzük a számokat

Az alap konfigurációban (5000$, aminek az itthoni ÁFA-s ára nagyjából 1,7M Ft lesz) már kapunk egy 8 magos Intel Xenon processzort, 32GB RAM-ot (DDR4 ECC 2666MHz), egy Radeon Pro Vega 56 8GB videókártyát és egy 1TB SSD-t 3GB/s átviteli sebességgel.

Ez mind nagyon szép, csak senkit nem érdekel. Ennél a gépnél az a nagy kérdés, mit hozhatunk ki belőle ha “kimaxoljuk”. Nézzük is meg.

A csúcsra járatott modellben kapunk plusz 10 magot, így az Intel Xenon már összesen 18 magon dolgozik, akár 4,5GHz-en (turbo boost). A memória méretét a négyszeresére tudjuk növelni az alaphoz képest, így kapjuk meg az összesen 128GB (!)RAM-ot (DDR4 ECC 2666MHz). Grafikus kártyából a Radeon Pro Vega 64 az erősebb opció 16GB (!) memóriával, és ezt tudjuk kiegészíteni egy 4TB-os SSD-vel. 

Azért ez rögtön jobban hangzik nem? Ha tetszik, kezdd el feltörni a malacperselyeket, mert az ára nagyjából 5,5-6 millió forint körül lesz. Ingyenes kiszállítással :).

Leave a Comment

iMac 27"CTO iMac
%d blogger ezt szereti: