Frissítsem e az iPhone-t?

ios 11 install stuck

Mivel rengeteg kérdés érkezik hozzánk az iPhone frissítésekkel kapcsolatban, ebben a cikkben összeszedjük a hasznos tudnivalókat és tanácsokat a témával kapcsolatban. Szeretnénk leszögezni, hogy ez egy szubjektív cikk, amely azt veszi alapul, hogy az iPhone a gyárilag telepített operációs rendszerrel + 2 fő verziófrissítéssel dolgozik boldogan. Természetesen vannak akiknek más tapasztalati vannak, de Nekik is jó kiindulási pont lehet az alábbi táblázat.

 

Frissítsem e az iPhone-t 11.2.1-ről 11.2.2-re? Frissítsem e az iPhone-t?

Igen. Ha már egy fő verziószámot frissítettünk, (pl. iOS 10-ről iOS 11-re) akkor azon belül érdemes telepíteni a frissítéseket. Ezek általában nem hoznak sok új funkciót, hanem hibajavításokat és korrekciókat tartalmaznak a felhasználói visszajelzések alapján, így ezek ténylegesen javítani fogják a készüléket és nem lassítják be azokat.

 

Akkumulátor ide vagy oda, a technológia rohamosan fejlődik

Igaz, hogy az Apple beismerte a teljesítménycsökkentést a gyenge akkumulátorok miatt, de ne felejtsük el, hogy milyen mértékben fejlődik a technológia. Mivel a gyártók egyre többet szeretnének kihozni az operációs rendszerekből (legyen Android, iOS, Windows, tökmindegy), ez magával hozza az erősebb hardverigényt, amit a régebbi készülékek már nem biztos, hogy megfelelően el tudnak látni. Arról nem is beszélve, hogy az alkalmazások fejlesztői sokszor kevés figyelmet szánnak a programjuk frissítésekor a régebbi operációs rendszerekkel való tökéletes kompatibilitásra. Ördögi kör, tudjuk. Nem frissítesz – nem mennek az alkalmazások, frissítesz – mennek, de lassú. Így el is jutottunk oda, amit mindenki tud. Vedd meg az újat.

 

 

frissítsem e az iphone-t

Kompromisszumok

Ha azonban Neked nem annyira fontos, hogy az Instagramon legyen még 2 filter és kakis emojival sem szeretnénk bombázni a barátainkat, nem biztos, hogy érdemes frissíteni. Aki munkára használja az iPhone-t, inkább a gyorsaságot preferálja az újdonságokkal szemben. Igaz, borzasztó idegesítő, hogy az Apple folyamatosan próbálja ránk erőszakolni a frissítéseit, de nincs visszaút ha már frissítettünk. Amit nem tartok korrektnek. Egy több százezres készülék esetén szeretném az opciót magamnak, hogy ezt a döntést meghozhassam, és ha úgy tetszik a korábbit használjam. ****Egy pár órán át lehetett downgradelni****

 

A Mac tulajdonosok még szerencsések

Offtopic, de érdemes tudni, hogy Mac OS esetén lehetősége van korábbi verzió visszaállítására, még ha trükközni is kell kicsit. Bootlható pendrive, partícióformázás, stb.. De ez megér egy külön cikket.

 

 

 

 

Ajánlott OS

Még egyszer szeretnénk leszögezni, hogy ez egy szubjektív cikk, amely az eredeti operációs rendszer + 2 frissítést vesz alapul. (Pl Eredeti OS – iOS 8 -> Ajánlott OS iOS 10). A táblázatban csak a fő verziószámokat tüntetjük fel, az azon belüli frissítésekről feljebb írtunk. Az információkat a Mactracker szolgáltatta, amelyet ajánlunk mindenkinek aki egy kicsit részletesebb infót szeretne az Apple készülékeiről.

 

A cikk írásakor a legfrissebb OS az iOS 11.2.2!

frissítsem e az iphone-t

 

Ha tetszett a cikk, kövesd a Facebook oldalunkat és nem fogsz lemaradni a többiről sem!

Related Posts

Leave a Comment

Time Capsuleapple szerviz
%d blogger ezt szereti: