Time Capsule beállítás – Otthoni hálózat konfigurálása

 

Ügyfelünk Gábor, Time Capsule beállítás és otthoni hálózati konfigurációjában és a készülékek szinkronizációjában kért segítséget. Az összehangolni kívánt eszközök az alábbiak voltak:

  • iMac (Late 2013)Time Capsule beállítás
  • MacBook Pro Retina 13″ (2015)
  • Apple TV (3. generáció)
  • iPhone 6S
  • iPad Pro 10,5″
  • Time Capsule 3TB

Gábor az alábbi problémát jelezete: A Time Capsule led visszajelzője sárgán villog (itt csak egy firmware frissítésre volt szükség), és a készülékekről nem készülnek a biztonsági mentések. A helyszínen kiderült, hogy az iMac kábelen van csatlakoztatva a Time Capsule eszközhöz, így itt csak a megfelelő Time Machine beállítás volt a probléma. Azonban a MacBook mentése továbbra is szempont volt.

Time Capsule mint wifi router.Time Capsule

Ahhoz, hogy a készülékek folyamatos biztonsági mentéseket készítsenek, célszerű a Time Capsule-t használni wifi routernek, így vezeték nélkül is gondoskodhatunk adataink biztonságáról. Ennek a beállítása az Airpot Utility segédprogrammal lehetséges, pár kattintás után megadhatjuk a hálózat nevét és a jelszót. Az eszköz hálózati konfigurációja után már mind a két Mac gondtalanul csinálta a mentéseket. Érdemes tudni, hogy iOS készülékekről nem képes backup-ot csinálni a kapszula, így ezeket a számítógépre kell menteni, majd onnan kerülnek át a Time Capsule-re.

 

Apple TV – LG TV – Tükrözés és filmezés vezeték nélkül

 

Time CapsuleHa már a helyszínen voltunk, Gábor megkérte kollégánkat az új LG tv, az Apple TV és a hangrendszer összehangolására is. Először is ezeket az eszközöket is átállítottuk a Time Capsule által létrehozott hálózatra, mert ez nagyobb sebességre volt képes mint az addig használt router. Miután minden készülék azonos hálózatot használt, lehetőség volt az eszközök kijelzőjének tükrözésére a TV-re. Ezt az opciót az Apple készülékek automatikusan felismerik. A hangrendszert (Denon erősítő, Dali hangfalak) optikai kábelen kötöttük össze a TV-vel. A TV beállításaiban megadtuk kimeneti eszközként, így az Apple TV-n keresztül érkező hangok is ezt a rendszert használták.

 

Ha Neked is hasonló segítségre lenne szükséged, keress fel Minket, biztosan fogunk tudni segíteni!
Related Posts

Leave a Comment

CTO iMacfrissítsem e az iphone-t
%d blogger ezt szereti: