Milyen Mac-et vegyek?

Milyen Mac-et vegyek? Merül fel sokszor a kérdés, ezért cikkünkben megpróbáljuk összeszedni a lényeges különbségeket a Mac számítógépek között, hogy segíthessünk Neked a megfelelő készülék kiválasztásában. Érdemes tudni, hogy minden gép rendelhető egyedi konfigurációval is (erősebb processzor, több RAM, jobb videókártya, nagyobb háttértár), de ezekkel egy külön cikkben fogunk foglalkozni, most csak a rögtön elérhető alap modellekről írunk. Alap modellek esetén minden készüléktípusnál 2-3 variációról beszélhetünk, általában csak a háttértár mérete és a szín a különbség, maximum a processzor órajelében lehet még eltérés.

 

MacBook 12″

2015-ben jelent meg először az Apple legkönnyebb (0,92 kg) készüléke MacBook névvel, azóta 2 frissítés érkezett (Early 2016, 2017), most a 2017 modell kapható. Böngészésre, irodai munkára (szövegszerkesztés, email-ezés, táblázatkezelés) tökéletes, óriási előnye a könnyű hordozhatósága és kompakt mérete. 4 színben elérhető (rozéarany, asztroszürke, arany, esüst), 256GB és 512GB háttértárral. A technikai specifikációkat itt találod.

 

MacBook Air

A MacBook Air talán az Apple legtöbbet eladott számítógépe, jelenleg 13″-os kijelzőmérettel elérhető (korábban volt 11″ is). Óriási előnye a kedvező(bb) árfekvése a többi Mac modellhez képest. Szintén egy könnyű, kompakt készülékről beszélhetünk (1,34 kg), alumínium házban (csak ebben a színben elérhető). Böngészésre, irodai munkára (szövegszerkesztés, email-ezés, táblázatkezelés) tökéletes, hobbi szintű képszerkesztést is be lehet vele vállalni (Adobe csomag), de egy videóvágást már nem élvezet vele véghezvinni. A technikai specifikációkat itt találod.

 

MacBook Pro 13″ és MacBook Pro Touch Bar és Touch ID 13″

 

 

 

 

 

 

 

 

A MacBook Pro új generációja 2016-ban látott napvilágot, azóta egy frissítés (2017) érkezett belőle, most ezek a modellek kaphatóak. A Pro modelleken már nyugodtan tudunk képeket is szerkeszteni, kisebb videókat vágni (hobbiszinten), de még mindig egy könnyű (1,36 kg) hordozható gépet tudhatunk magunkénak. A Touch Bar-os modellen 4db thunderbolt 3 portot kapunk, míg a sima Pro-n csak 2-t. A Touch Bar-os gépen nagyobb háttértár és erősebb processzor van az alap konfigurációhoz, és természetesen a Touch ID is nagyban megkönnyíti a mindennapi munkánkat. A Touch Bar teljesen személyre szabható, kiválaszthatjuk az általunk leginkább használt gombokat/funkciókat. Ezüst és asztroszürke színben elérhetőek. A technikai specifikációkat itt találod.

 

MacBook Pro Touch Bar és Touch ID 15″

 

A 15″ modell szintén 2016-ban jelent meg, itt azonban csak Touch Bar és Touch ID-val elérhetőek a készülékek. Szintén kapott egy frissítést 2017-ben, most ezek a modellek kaphatóak. Ezzel a géppel már gyakorlatilag minden feladatot professzionális szintent el tudunk látni, tervezés, videovágás, képszerkesztés, zeneírás. Egy igazi erőgép, nagyon nehéz annyira megterhelni, hogy bármi is fennakadást okozzon neki. A méret és a hardver már a súlyához is hozzátesz (1,82 kg), de még mindig egy könnyen hordozható munkaállomást tudunk egy táskába rejteni. Ezüst és asztroszürke színben elérhetőek. A technikai specifikációkat itt találod.

 

iMac 21,5″, iMac 4K 21,5″, iMac 5K 27″

Az iMac modellek jellemzően a grafikusok és vágók legjobb barátja, nagy kijelző és erős hardver segíti őket a munkában. iMac-ből már nagyobb a választék, 21,5″-os verzióból elérhető full HD-s és 4K-s opció is, míg a 27″-os modellek már 5K-s kijelzővel vannak szerelve. Az iMac-ek általában helyhez kötöttek, így vagy irodai vagy otthoni munkához lehet őket használni, helyszíni munkára és ügyfelek látogatására nem alkalmas. A hardver alumínium házat kapott, ebben a színben elérhetőek, igaz nemsokára megjelenik az iMac Pro, akkor már asztroszürke színben is kapható lesz. iMac technikai specifikációk itt.

 

Mac Pro

 

A Mac Pro 2013-ban jelent meg, azóta nem érkezett belőle frissítés, jelenleg is ezek az elérhető modellek. A Mac Pro egy munkaállomás, a lehető legerősebb hardvert pakolták bele. Vágó munkák, nagy méretű fájlokkal történő munkavégzés, 3D tervezés, egyik sem okoz problémát az Apple legerősebb gépének. Az alap modellekben is 16Gb RAM az alapfelszereltség 2 videokártyával, de kérhető akár 64GB RAM-al is. Kifejezetten munkához ajánlott gép, hétköznapi felhasználáshoz nem szükséges az az erő amit ez a gép képvisel. Mac Pro technikai specifikációk itt.

 

Mac Mini

A Mac Mini talán az Apple legkevésbé ismert számítógépe, pedig ez a legolcsóbb mind közül. 3 modell érhető el belőle, a különbség itt a felszereltségben van. Az alap modell (1,4GHz) irodai használatra ajánlott, (szövegszerkesztés, email-ezés, táblázatkezelés), de hobbi szintű képszerkesztést is be lehet vele vállalni (Adobe csomag). Az erősebb modellekkel (2,6GHz és 2,8GHz) már kisebb grafikai tervező munkákat is gond nélkül ki lehet vitelezni. Mac Mini technikai specifikációk itt.

 

Related Posts

Leave a Comment

apple support
%d blogger ezt szereti: